21/05/2022

Škola pařížského šarmu, část 5.: Flirtování

 Tento článek bude obzvláště speciální, jelikož se věnuje tomu, co jsme dělali nebo děláme nebo budeme dělat - umění flirtování. 

    Na úvod si dáme trochu historie, která mi přijde velmi zajímavá. Francouzské slovo flirter vychází ze slov conter fleurette, což znamená dvořit se, ucházet se o někoho. Pro každou kulturu má flirtování jiný podtext. Podle Jamie Cat Callan, z jejíž knihy čerpám inspiraci, se v americké kultuře pod flirtováním často skrývá sexuální podtext, ale když není naplněn, Američané znervózní. Francouzi si ale umění flirtu dokáží velmi dobře užít, protože je to vlastně hra se slovy a představivostí.

Jak využít slova k flirtu a čeho se vyvarovat v konverzaci?

1. Ve flirtu nejde o to sbalit toho druhého

Pokud flirtujeme, nejde zákonitě o to dostat toho druhého, ať už ho chceme dostat kamkoli. Jde spíše o zábavu, která může skončit příjemně, například další schůzkou.

2. Nechme mužům velký prostor

Muži jsou dobyvateli od nepaměti. Když my ženy vezmeme mužům moc nad tím, kdo ve flirtu vede, můžeme muže zklamat, dostaneme sebe do pozice ženy lačnící po náruči a v tom případě muži ztrácí zájem.

3. Hovořme tělem

Řeč těla je někdy důležitější než samotná slova, která řekneme, proto být vyzývavé nepřinese mnohdy úspěch. Volme příjemné a cudné oblečení, co dodá fantazii velký prostor.

4. Buďme za každou cenu sami sebou a na nic si nehrajme

Pokud o někoho stojíme, nebo si chceme prostě jen tak vyrazit a pobavit se, nejde o to zahrát si roli mistrné svůdnice, co miluje to, co ten druhý. Mysleme na své potřeby, nepodřizujme se a prokažme umění říci ano i ne v pravou chvíli.



-Jana-

Žádné komentáře:

Okomentovat