28/08/2020

4 věci, co mě štvou a baví na Pardubicích


1. Smrad

Žádnej Chanel No. 5. V Pardubicích to občas pěkně smrdí. Často se zde line smrad z pivovaru a z kávovin. Ten smrad z pivovaru mně připomíná shnilý brambory. Aspoň mě to pohání k rychlejší jízdě na kole, ale oproti Ostravě a Ústeckému kraji jsme pořád celkem v pohodě. Amen. 

2. Kluby

V Pardubicích není moc dobrých klubů. Pokud si rádi zatancujete na jinou hudbu, než je disco a ohraný „pecky“ z rádia, tak jste v Pardubicích celkem nahraný. Smolíček pacholíček. Něco málo se tady ale přece najde. Za mě to je Everything, sem tam Žluťák, ABC alias L-klub, když tam je jednou za čas nějaká akce. Jednou za čas taky Ponorka. Automatické mlýny jsou fajn prostor, ale žádnou pravidelnost ani tady nenajdete. 

3. Rovinka

Mám ráda kopce a hory, pohled na ně mi dělá dobře u srdíčka. V Pardubicích takový pohled nehrozí. Jsme v Polabské nížině, Lucie, sorry jako.  Aspoň ta Kuňka se tyčí zpovzdálí. 

4. Odpadky

Město by mohlo být čistější! V centru máme mini koše, který jsou během chvíle přeplněný. Celkově by byly Pardubice bez bordelu i bordelů krásnější. Oceňuju, že vznikají různý iniciativy, kdy se vyklízí parky a další části města. 



A teď co mě baví :-)

1. Rovinka

Rovinka mě štve i baví zároveň. Žít v Pardubicích bez kola? Pro mě nemyslitelný. Z práce a do práce, do centra dění, všude na kole. Pardubice nejsou roztahaný jako Hradec, takže jsem všude za chvíli. Blahoslavená buď rovinko. Na nenáročný přemísťování po městě ideální. Panorámata tady nejsou, ale co už.  

2. Poloha města + historická část města

Z Pardubic do Prahy jen co bych kamenem dohodila. Olomouc a Brno za rohem. Do Hradce taky kousíček. Na hory si taky dojedete poměrně rychle. Dobrý výchozí bod. A co máme přímo ve středu našeho výchozího bodu? Historickou část Pardubic! Je poměrně malá, ale za to krásná. Oko potěší  renesanční domy a půvabný zámek s okolní zelení. Je tady několik krásných kostelů, narazit můžeme i na úžasné secesní domy. 

3. Parky a zeleň v okolí

V Pardubicích je dostatek parků. Největším parkem jsou Tyršovy sady pod zámkem. Na piknik a chillování jako dělaný. Kousek vedle najdeme Park Na Špici. Dále tady máme Bubeníkovi sady, na které navazuje park pod nemocnicí. Lesopark Dukla, Červeňák, park Na Vinici. A kousek za Pardubicemi je moje oblíbená Nemošická stráň. 

4. Dobrý podniky

Máme tady dobré restaurace, kavárny a bary. Když za mnou do Pardubic přijede návštěva pravděpodobně ji vezmu do Cafe Bajer. Především kvůli interiéru, pro mě jedna z nejútulnějších kaváren. Až budeme mít chuť na dobré jídlo zamíříme například do Nejen Dvorku, Potrefené Husy nebo do Rybárny. A mohla bych jmenovat dál. Pokud si budeme chtít dát dobrý drink půjdeme do Baru No. 3, kde se o nás barmani královsky postarají. Dobré drinky míchají i v Martini's Baru. Pěkný výhled na Zelenou bránu budeme mít z baru Maybe. Končím, protože tohle téma by bylo na celý článek. 

- Lucie - 


Žádné komentáře:

Okomentovat