19/08/2020

Výběr z hroznů, aneb recyklace starých milých


Ženy se podle mě dělí na dvě skupiny. Jedna skupina jsou panny a ta druhá, co panny nejsou. Zatímco první skupina je bezpečně i nebezpečně ohraničena věkem do 15 let, ta druhá skupina hranice věku a možností nemá. V tom případě ženám projdou pod rukama zástupy mužů, se kterými mají potenciálně sex. Během života tak ženy hledají skrytý svatý grál sexu u svých milenců, manželů, druhů, partnerů. Jak zvládat situaci, kdy se vám svatý grál sexu vyhýbá, počet kontaktů se tenčí a musíte recyklovat už dříve zapomenuté nebo špatné milence?

Obecně se má za to, že od dobrého milence se žena nechce odpoutat. Pokud vám muž rozumí na první dobrou a cítíte s ním spojení, tak se vám od něho nebude chtít, zvláště když naplňuje i jiné potřeby, než ty sexuální. Když kontakt s dobrým milencem vyšumí z jeho strany, vyvstává otázka, zda má žena udělat první krok a nabízet setkání, nebo má muže poslat na ostrov ztracených a doufat, že se k ní někdy v době své osobní nouze vrátí. Je tedy lepší čekat a využít starého a dobrého, nebo je výhodnější najít si nový kontakt a jít do rizika?



Riziko je něco, co hraje velkou roli v emoční rovině, a to i ve chvíli, že hledáte pouze jen naplnění v sexuálním životě. Zatímco muži mohou mít mnoho sexuálních partnerek během svého života, u žen je to bráno jako něco společensky nepřijatelného, nebo se o tom minimálně nemluví a dělá se jako by to neexistovalo. Je to jeden z paradoxů společnosti, protože víc než kdy dřív jsou si ženy rovny s muži, a to takřka ve všech oblastech života. Je možné, že ženy navazují vztahy se starými milenci znova a znova, protože nechtějí rozšiřovat svůj seznam? Možná záleží na morálce a místě, kde žijeme. Ve velkých městech, kde je žena daleko od rodiny nebo od zakyslé maloměšťácké morálky, je hodně věcí dovoleno, a proto recyklace starých mužů není vidět. 

Pokud si ženy udržují kamaráda s výhodami a recyklují vztahy již zapomenuté, nebo muže již zapomenuté, tak takový vztah může přežívat díky stejným očekáváním na straně obou. Žena i muž by měli nabízet totéž, aby se vyvarovali zklamání a emočnímu vypětí. Tato rovná investice se může do budoucna zúročit třeba i do společného vztahu, který je podpořen pilíři sexu a porozumění, pokud si společně mají co říci. Udržovat si starého milence, který byl špatný, není konstruktivní, jak by řekla Samantha ze seriálu Sex and the city: „Pokud vám to jednou udělá špatně, je to jeho ostuda, podruhé je to ostuda ženy.“

- Jana - 

Žádné komentáře:

Okomentovat