11/12/2020

Vy neznáte Wim Hofa?

Wim Hof. To jméno se krásně vyslovuje. Pro ty, kdo o něm ještě neslyšeli  Wim Hof je ve zkratce ledový muž. Určitě stojí za to si o něm něco zjistit. Jeho jméno mám spojené se zimou, otužováním a v neposlední řadě s dýcháním. Tenhle pán má na kontě šestadvacet světových rekordů. Například vystoupil pouze v kraťasech na jednu z nejvyšších hor světa. Podplaval pod tlustou vrstvou ledu na vzdálenost více než šedesáti metrů. Uběhl půlmaraton za polárním kruhem jen na boso a v kraťasech, a pokračovat ve výčtu rekordů bychom mohli dále. 

Tyto a další rekordy dokázal díky své metodě, která stojí na působení chladu, síle mysli a řízeném dýchání. Tato metoda i její samotné dílčí složky mají pozitivní vliv na různé oblasti života. Můžete lépe zvládat stres, lépe se vypořádat s různými nemocemi atd. Dle Wim Hofa budete silnější, šťastnější a zdravější. Naučit se tyto praktiky může každý a nestojí to žádné peníze. Příznivé působení chladu a řízeného dýchání se využívá už tisíce let. Wim Hof učí, jak využít náš fyzický a duševní potenciál pomocí metody, kterou sám vylepšoval po dobu téměř čtyři desetiletí. Ukazuje, čeho jsme ve skutečnosti schopni dosáhnout, že dokážeme posunout hranice našeho těla a mysli. Wim a mnozí před ním říkají: 
„Ať už si myslíte, že to dokážete, nebo ne, v každém případě budete mít pravdu.” 


Dýchání, otužování a síla mysli. Nemá smysl se zde více rozepisovat, vše je lepší vědět přímo z první ruky. Pro bližší seznámení s touto zajímavou metodou Vám doporučuji podívat se na tuto stránku, kde naleznete tři základní videa o dané metodě. Na Youtube také najdete hodně videí, kde figuruje Wim Hof, a kupu dalších videí, kde o něm mluví někdo jiný. Wim Hof má Instagram i Facebook. Přidat se můžete i do soukromé skupiny na Facebooku – Wim Hof method , další soukromá skupiny na je Wim Hof method - Česko CZ. O Wim Hofovi toho už bylo napsáno a nahráno hodně. Doporučuji přečíst si knihu Wim Hof - Ledový muž. Tuto knihu napsal totiž sám Wim Hof a shrnuje v ní nejdůležitější poznatky o své metodě. 

Čím dál více lidí se díky Wimovi a dalším inspirativním osobnostem otužuje a uvědomuje si, jak důležité je v životě vědomé dýchání. Já se snažím dávat si každé ráno studenou sprchu a jsem si více vědoma svého dechu. Časem se možná začnu chodit otužovat do Labe. Jsem ráda, že mě kamarádka na tohoto zajímavého člověka upozornila. A s radostí šířím jeho jméno dál.

- Lucie - 

Žádné komentáře:

Okomentovat