20/08/2021

Top 5 nejlepších produktů z Lush

Lush je britská značka kosmetiky, která po celém světě vlastní přes 900 obchodů, jež se pyšní přírodními produkty, které jsou cruelty free (tzn. nejsou testovány na zvířatech) a jsou z velké části vyráběné z fair trade ingrediencí (tzn. ingredience z obchodů, které spolupracují za fair přístupu za jasných a transparentních podmínek). V České republice vlastní tato firma pouze dvě pobočky a obě v Praze, jednu v OC Palladium a druhou v OC Nový Smíchov. Obě pobočky jedou na plné obrátky, aby svým zákazníkům nabídly to nejlepší, co Lush nabízí.

První nespornou výhodou nakupování kosmetiky u této značky je přístup Shop asistentů. Jen, co vejdete do obchodu, všude na světě (a to mohu potvrdit, protože jsem v mnoha zahraničních pobočkách nakupovala) se vám ihned věnují, popřejí hezký den a snaží se najít vám produkt na míru. Je naprostou samozřejmostí, že neznámé produkty předvedou, doporučí vyzkoušet vše přímo na kůži a popisují osobní zkušenosti, dokonce i ty negativní. Druhou výhodou je variabilita produktů, vždycky zde najdete něco nového a originálního, co se hodí vám nebo jako dárek pro druhé. A třetí výhodou je barevná škála produktů, prakticky každý se tu najde. Lush miluje barvy a žádná barva není tabu.


Které produkty mě tedy uchvátily?

1. koupelové bomby a pěny

Sice se Lush bomby a pěny skládají hlavně ze sody, barev a vonných esencí, ale kdo by se s tím vyráběl doma, když může být nakupování takový zážitek? Za 190 až 250,- najdete vůni i barvu bomby svého srdce a vydrží vám hned několik koupelí, mně osobně vydrží 4 koupele, během kterých si bombu nebo pěnu nadrobím do horké vody a ta už vykouzlí sama barevné kreace. Osobně doporučuji koupelovou bombu Marshmallow world, která voní po smyslné vanilce a uvolňující levanduli (https://cz.lush.com/products/koupelove-bomby/marshmallow-world-0). 

2. Sprchové želé

Že jste o sprchovém želé ještě neslyšeli? Tak to pojďme napravit. Sprchové želé je skutečně rosolovitě se hýbající hrouda mýdla, která se pod vodou rozpouští. Je možné nechat toto mýdlo nechat jen tak rozpustit, nebo si kousek uždíbnout a výsledek mytí bude stejný. Želé Conga (https://cz.lush.com/products/koupelove-bomby/marshmallow-world-0) je ideální pro nerozhodné, co chtějí dát originální dárek a zároveň neutratit moc peněz, želé stojí 195,- nebo 395,- podle velikosti.

3. Tuhé masážní oleje

Tuhé oleje vymodelované do oválného tvaru, co se dají přenášet v plechové krabičce, ocení nejeden cestovatel. Masážítka, jak je Lush nazývá, se hodí k uvolnění svalů, k masáži nohou nebo jen tak k hydrataci. Osobně doporučuji masážítko Each Peach (https://cz.lush.com/products/tuhe-masazni-oleje/each-peach-and-twos-pair), které svěže voní po citrusech a taktéž se hodí jako dárek naslepo.

4. Pleťové masky

Masky na obličej od Lush jsou vyhlášené. Hlavně proto, že se Lush snaží jít udržitelnou cestou nekonzervující se kosmetiky, kterou musíte do měsíce či dvou ihned spotřebovat. Je v tom určitá nevýhoda, zkrátka si doma v poličce nenecháte rok nebo dva stejnou krabičku od pleťové masky jako u standardní kosmetiky, ale zato si užijete čistou přírodní vůni nerafinovaného výrobku. Bezkonkurenčně nejlepší je podle mě Oatifix (https://cz.lush.com/products/pletove-masky/oatifix), co se vyrábí z čerstvých vloček banánu a vanilky. 

5. Parfémy

Najít přírodní variantu parfému, co by neškodila vám ani přírodě, je celkem težké. Pokud jste ke všemi minimalisté a nechcete s sebou nosit velkou lahev oblíbené vůně, sáhněte po Lush tuhých parfémech. V malé skleněné krabičce si můžete nosit například parfém Vaniliary (https://cz.lush.com/products/tuhe-parfemy/vanillary), který je vyroben z včelího vosku a aplikuje se na místa, kde vám nejvíce proudí krev pod pokožkou, tzn. na zápěstí, lokty, či kolenní jamky.


Na Lush nedám dopustit, přestože na mě často působí jako komerční a pozérská značka hipsterů. Něco mě k ní však vždy přitáhne zpátky. Nechám na vašem osobním vkusu a rozhodnutí, zda se necháte také zlákat. Každopádně i kdybyste si při návštěvě obchodu žádný produkt neodnesli, bude vás hřát pocit, že jste zažili něco výjimečného, po návštěvě Lush obchodu už nebudete přistupovat k nákupu kosmetiky stejně :).

Žádné komentáře:

Okomentovat