16/10/2021

Novinky dámských parfémů pro podzim 2021

V minulém článku jsem zabrousila na téma parfémů poprvé. Psala jsem o jednotlivých složkách, jak dlouhou mají výdrž a z jakých druhů můžete vybírat. Nyní se zaměřím na novinky toho podzimu, které už jsou dostupné v obchodech a můžete si je přijít vyzkoušet. Podzim a zima bývají bohaté na kořeněné silné vůně, jejich stopa zůstane v místnosti i po vašem odchodu, tak se přípravte na gurmánky zážitek.

1. Chloé - Eau de Parfum Naturelle

Začneme nejprve zlehka vzpomínkou na vůni zahrady s čerstvě posečenou trávou. Novinka od značky Chloé je velmi jemná vůně se zelenými tóny, kdy se v harmonii snoubí citron s neroli a růží, jež jsou tak typické pro tuto značku. Mimóza s cedrem vévodí základu a zanechají jen slabou stopu po výše uvedených složkách. Tuto vůni doporučuji všem romantickým jemným ženám, které mají rády přírodní tóny spojené s ovocem a květinami.

https://www.europarfemy.cz/parfemovana-voda-chloe-chloe-eau-de-parfum-naturelle_z40599/#123569

2. Gucci - Flora Gorgeus Gardenia

Módní dům Gucci je pověstný svými limitovanými edicemi nezapomenutelných vůní, stejně tak je tomu i v případě Gorgeus Gardenie. Jedná se opět o lehčí variantu podzimní vůně, která si hraje s ovocem a květinami, mandarinka s hruškou se představují jako první složky, zakladu vévodí gardéni s jasmínem a hnědým cukrem. Výdrž vůně je slabší, než je tomu u výše zmíněné Chloé, což je jediná její nevýhoda, za poměrně vysokou cenu si tuto vůni neužijete dlouho.

https://www.notino.cz/gucci/flora-gorgeous-gardenia-parfemovana-voda-pro-zeny/p-16084076/


3. Lancome Idole Aura

Lancome jako francouzská značka si zakládá na svých parfémech, její škála je bohatá a zahrnuje jak jemné, tak i velmi výrazné ikonické vůně. Idole Aura patří mezi ty, které v místnosti jistě poznáte, pokud je ucítíte, jde o silnější variantu starší sestry Idole, která je na trhu už dva roky, je ale její svěžejší verzí. Nejsilnějšími složkami vůně jsou jasmín, vanilka, růže a právě bergamot se postará o svěžest. Lancome pořídíte zatím jen u kamenných originálních prodejců.

https://www.douglas.cz/p/lancome-idole-aura-167910


4. Yves Saint Laurent Black Opium Extreme

Jednou z nejsilnějších a nejvíce prodávaných vůní tohoto podzimu bude bez pochyby Blakc Opium Extreme. Snoubí v sobě tóny kávy, mandarinky a hrušky. Je novou vylepšenou verzí řady Black Opium, která je na trhu už od 80.let 20.století a stále se nově modifikuje, v této řadě je již 6 různých druhů vůně tohoto jména. Doporučuji při aplikaci s vůní šetřit, je skutečně natolik silná, než by mohla kolemjdoucí obtěžovat, doporučuji pouze jednou aplikovat na zápěstí, nebo do vlasů.

https://www.sephora.cz/p/black-opium-extreme---parfemova-voda-550226.html

5. Christian Dior Miss Dior Eau de Parfum

Dior řadu s názvem Miss Dior obměňuje zhruba každých 7 let už od 50.let, kdy tato vůně vznikla. Musím konstatovat, že se tato nová vůně povedla mnohem lépe, než její předešlá sestra, která mi byla něčím protivná. Vůně je plná růží, konvalinek a pivoněk, což jsou moje srdcové tóny. Vyšla na trh poměrně nedávno, je k dostání za velmi vysokou cenu, ovšem díky ní budete nezapomenutelní a každá místnost vám bude patřit. Na flakonu je uvázaná mašlička z brokátu, dodává to flakonu velmi romantickou podobu.

https://www.sephora.cz/p/miss-dior---parfemova-voda-P10017595.html

Novinek pro letošní podzim je skutečně mnoho, vybrala jsem pouze ty, které mi sedly nejvíc a v dalším článku se zaměřím na ikonické parfémy jednotlivých značek.

Žádné komentáře:

Okomentovat