18/12/2021

Anděl s ďáblem v těle: Thierry Mugler

 Ikonické parfémy nejsou jen z řad velmi starých parfémů. Dnes se podíváme na zoubek jedné velmi provokativní vůni, kterou milují zástupy žen po celém světě: parfém Angel od značky Thierry Mugler.

V roce 1992 přišla značka Thierry Mugler na trh s novou vůní, která překvapivě neobsahovala v žádné z vonný složek květinovou esenci. Obsahovala jen gurmánské ingredience a na první přičichnutí byla velmi těžká. Sami tvůrci parfému, Olivier Cresp a Yves de Chirin, využili smyslných složek, které si nyní představíme. 



Hlavu tvoří hlavně ovoce - sladký maliník a jahoda v doprovodu medu. Srdci vůně vévodí čokoláda, kumarin a karamel. V základu poté najdeme vanilku a santalové dřevo. Dalo by se říci, že autoři se jemným esencích skoro až vyhýbali, ovšem kompozici ihned propadly tisíce žen.

Thierry Mugler uvedl tuto vůni jako svou první a příští rok oslaví své dvacáté narozeniny. Je úctyhodné, že po tolika letech si mezi mladými vůněmi stále drží své místo. Gurmánské vůně se celkově těší velké oblibě, protože se vyznačují velkou výdrží, kterou dnešní ženy velmi oceňují. Sama jsem ráda, když nemusím přes den řešit, zda voním a nebo ne. Jsem odhodlaná této vůni dát šanci a sama se stát hrdou nositelkou.


-Jana-

Žádné komentáře:

Okomentovat