03/12/2021

Podívejte, právě přichází Miss Dior!

 Dnes bude řeč o dalším skvostném kousku ze světa parfémů. Slavný módní návrhář Christian Dior mu věnoval náležitou péči a nechal v něm kus srdce, jedná se o vůni Miss Dior, slavný parfém, které si získal srdce žen po celém světě.

Psal se rok 1947 a Christian Dior pracoval na své módní kolekci inspirované motivem květin. Přál si, aby jeho vůně voněla láskou, ale nevěděl, jak ji pojmenovat. Náhoda tomu chtěla, že jeho sestra ho tehdy přišla navštívit do jeho salonu a jedna z Diorových spolupracovnic ji přivítala se slovy: "Povídejte, právě přichází Miss Dior!" A jméno slavného parfému bylo na světě.

Stejně jako Chanel a Guerlain, kterým byla věnována pozornost v předchozích článcích, tak i Dior navazuje na tradici slavné linie parfémů a čas od času inovuje složení oblíbené vůně a přichází s novou kompozicí, aby ohromil své zákaznice. Letos Dior uvedl na trh novou mutaci parfému Miss Dior, které je doslova explozí květin, které ukrývá ve svém složení.



Parfém svou hlavu otevírá tóny kosatce, pivoňky a konvalinky, na první přičichnutí vás vůně vtáhne do jarní zahrady. V srdci naleznete jen růži, která pochází z Grasse, ta vévodí v srdci sama. Nakonec v základu ucítíte fazoli Tonku, santalové dřevo a smyslnou vanilku. Vůně je svým složením silnější, proto bych ji doporučovala nosit hlavně na podzim/zimu. 

Dior se již léta věnuje i doplňkovému prodeji, v kolekci Miss Dior si můžete koupit tuhá mýdla, deodoranty či tělová mléka, vše se těší zájmu zákaznic. Stejně jako jiné slavné značky, i Dior souhlasí s prodejem svého sortimentu pouze u originálních prodejců jako Sephora, Marionnaud nebo Douglas, internetový obchod odsuzuje jako celek, nezaručuje, že dané internetové obchody prodávají originál. 

-Jana-


Žádné komentáře:

Okomentovat