06/01/2022

Lancome Trésor: Láska je poklad

Lancome je značka, která se pohybuje na trhu již dekády a patří mezi nejvýznamnější tvůrce parfémů. Tato francouzská značka se vyznačuje elegancí, sklonem k romantice a lehké smyslnosti. A přesně takový je i legendární parfém Trésor.

Parfém vznikl pod diktátem šikovné Sophie Grossman, která měla jasnou vizi - vytvořit takovou vůni, která by ve svém flakonu romanticky uchovala lásku. Stvořila flakon vybroušený do tvaru trezoru a vybrala pro parfém barvu tak typickou pro 80. léta 20. století, jantarovou oranž. 


A co se vlastně skrývá uvnitř? Vůni vévodí hlavně růže, je jakýmsi podpisem této vůně. Složení se dá kategorizovat do třech skupin, což není u parfémů tak běžné, mísí totiž prvky ovocné, orientální a květinové. Na první pohled by se zdálo, že spolu složky nebudou přátelit, ale opak je pravdou. Hlava se nám otevírá broskví, šeříkem, meruňkou a ananasem, srdci vládne kosatec, jasmín a růže, v základu se snoubí ambra, vanilka a santalové dřevo. Každá část je tak věnována jedné kategorii vůní.

Co se týče hlavních protagonistek parfému, jako první zaujmula roli ambasadory herečka Isabella Rosselini, která podtrhovala eleganci vůně, hned po ní prezentovala veřejnosti vizi Inés Sartre, taktéž herečka.

Dnes se vůně stále těší velké oblibě, přestože brzy oslaví již 40. narozeniny. Jelikož vůně opravdu hodně oblíbená, vznikají i parfémy levnějších značek, které se snaží napodobit podobnou vůni, za zlomek ceny je tedy možné pořídit takový parfém například od značky Oriflame pod názvem Volare.


-Jana-

Žádné komentáře:

Okomentovat