04/02/2022

Zářivý křišťál

 Na světě existuje jen málo vůní, které by bezpečně poznala každá žena na první přičichnutí. Samozřejmě by šlo například o Chanel No.5 nebo velmi oblíbenou a všudypřítomnou Lancome La vie est belle, ale dnes se zaměříme na zářivý křišťál, tedy na vůni Versace Bright Crystal.

    Neznám jinou svěží vůni, která by se Bright Crystal vyrovnala elegancí, výdrží i prodejem této světle růžové krásce. Když jsem byla ještě teenager, voněla se touto vůní snad celá generace mladých slečen. I dnes se drží na předních příčkách a předběhne si snad jenom Chloé eau de parfum. Jaká tedy vlastně je?


Vůni přivedla na trh značka Versace roku 2006. Na svědomí ji má italský nose Alberto Morrilas. Složení této vůně je velmi vytříbené a svěží, jedná se o květinově ovocnou vůni:

hlava: granátové jablko, yuzu, ledový akord

srdce: lotos, magnolie, pivoňka

základ: ambra, pižmo, dřevo

S Bright Crystal mám osobní zkušenost. Poprvé jsem si ji koupila ještě jako studentka a to na doporučení kamarádek. Pamatuji si, že jsem si ji koupila v sadě s tělovým mlékem a poprvé se navoněla na jednu z přednášek na vysoké škole. Celou přednášku mě z této vůně bolela hlava, motala jsem se a nerozuměla jsem tomu, proč se to děje, ale po příchodu na kolej mi to došlo. Ihned jsem se vůně zbavila, nechtěla jsem riskovat. Je zajímavé, že po několika letech jsem chtěla změnu a opět jsem s Bright Crystal začala laškovat a ejhle, po vyzkoušení mě hlava již nebolela, zajímavé. 

    Dnes mám už druhý flakon vůně a mohu ji do letních dní vřele doporučit. Výdrž vůně je naprosto odzbrojující, neznám většího držáka, který by byl, vzhledem k ceně, výhodnější. Pokud chcete za málo peněz hodně muziky, doporučuji tuto vůni i její mladší sestru, Bright Crystal absolu, která je o něco málo sladší.

-Jana-


Žádné komentáře:

Okomentovat