05/03/2022

Škola pařížského šarmu, část 1.

 Už několik let se věnuju literatuře, která se věnuje eleganci, smyslu pro styl a zakládá své myšlenky na zkušenostech francouzských žen. Během let se mi do ruky dostal bezpočet knih, některé dobré, jiné lepší, a všechny mi daly nějaké to poznání. Následující týdny se budu ve svých článcích zabývat právě těmi poznatky, co mi přišly zajímavé a užitečné, aby i vy, čtenáři, jste nebyli ochuzeni o informace, které vám mohou pomoci kultivovat tělo a ducha.

    Jako pomocný nástroj mi bude sloužit kniha od Jamie Cat Callan Škola pařížského šarmu. Jamie napsala mnoho knih, které se Francií a pařížskými ženami zabývají, výše zmíněnou v současné době čtu a přijde mi zatím nejzajímavější. V průběhu týnů bude řeč o stylu, umění, tipech, kam zajít, jak kultivovat ducha a podobně. Vydáváme se tedy nyní na rozkošnou pouť, věřím, že vás obohatí. Takže, jdeme na to.



Lekce číslo 1: Zhodnoťte svůj dosavadní styl

Náš styl se během života mění, o tom není pochyb. V každém období života a období změn jsme měnili garderobu, smýšlení, někteří i partnera, a každý aspekt byl věnován našemu stylu, byl s ním zkrátka propojen. Když se podíváte do své šatní skříně, naleznete tam vše, co odráží vás aktuální styl? Oblékáte se pokaždé tak, jak se cítíte, jakou náladu máte? Jste ve svém stylu spokojeni? Mám za to, že každý z nás je čas od času nespojený a má pocit, že ve skříni není nic, co by se mu zrovna líbilo. Pokud máte chuť, pojďme to napravit.

Úkol: Pokud jste si na některou z výše zmíněných otázek pro sebe odpověděli upřímně a jste třeba nespokojení s tím, co nosíte, máme dvě možnosti. Buď vytřídíte věci, které vám radost nedělají, přesně po vzoru Marie Kondo (Joy/No Joy) a u každého kousku se sebe zeptáte, zda vám to přináší radost, nebo vytřídíte staré, dosloužilé oblečení, které je třeba poničené, nebo je vám velké/malé. Tím svůj šatník zeštíhlíte a dáte prostor novému svěžímu stylu a nákupům, které mohou povzbudit váš styl. Za třídění se totiž můžete samozřejmě odměnit, ovšem je ideální, pokud to samozřejmě nepřeženete.


Každá lekce stylu a šarmu bude zakončena radou, jak kultivovat svého ducha a být na vysoké úrovni. Přicházím tedy s nápadem: Z dnešní lekce si odneste to, co ve vás rezonuje a berte to jako radu, kterou si můžete pozměnit podle svého. Nic neni definitivní a nic vám nenakazuji. Buďte hlavně svobodní v tom, co děláte a mějte radost ze života, i ze svého šatníku.

Žádné komentáře:

Okomentovat