26/03/2022

Škola pařížského šarmu, část 2.

 Pokračuji v další části série Škola pařížského šarmu, dnes velmi tematicky. Prošla jsem si po delší době lokální sekáče, neboli hrabáky. Našla jsem několik nadčasových kousků, které mě moc potěšily a vlastně i motivovaly k napsání tohoto článku.

Jak jsem si tak nemotorně cupitala z obchodu do obchodu, pociťovala jsem bolest levé nohy, která se mi otevřela jako vlečné zranění už před dvěma týdny. Vzpomněla jsem si, jak v další kapitole Jamie Cat Callan popisuje, jak je velmi důležité věnovat pohybu a především ladnému pohybu svou pozornost. Hned se dozvíte víc.




Jamie navštěvovala hodiny Pilates, cvičení, které se na první dobrou jako cvičení ani netváří a o kterém jsme všichni slyšeli alespoň milionkrát. Jamie vyzdvihuje, že cviky jsou jednoduché a účinné, já k tomu nyní přidám fakt, že pokud se hýbat nebudeme, jsme jednou nohou vyřazeni z obchodního procesu, protože ani nikam nedojdeme, já jsem toho živým důkazem.

Abych byla hbitá jako laňka, odhodlala jsem se jít k ortopedovi. Ten byl šoumenem na slovo vzatým, celá ordinační procedura spíš připomínala srandovní představení, tedy hlavně z jeho strany. Řešením se staly rehabilitace, a k tomu zdravotnické boty. Celé to pro mě skončilo ponaučením, že bych neměla brát své zdraví na lehkou váhu a více se na sebe soustředit.

Apeluji tedy nyní na vás, čtenáři, věnujte se svému tělu s náležitou péčí, ladně cvičte, procházejte se, nebo relaxujte v bazénu, ale hlavně se hýbejte, bude to pro vás skvělé odlehčení po pracovním dni a budete poté ladně chodit.

-Jana-


Žádné komentáře:

Okomentovat