22/04/2022

Škola pařížského šarmu, část 4.

 V pokračování ze série školy pařížského šarmu se zaměřím na sílu květin v našem životě. Článek bude jako vždy protkán zkušeností sdílenou Jamie Cat Callan, ale taktéž i mojí, protože je velice vtipné, jak se někdy zaměří člověk na jedno dané téma a pak ho vidí všude.

    V další kapitole Jamiinina putování po Francii si Jamie všimla, jak velkou moc mají květiny a jak je Francouzi důmyslně aranžují a berou je ve svých životech jako naprostou samozřejmost. Většina Francouzů má svůj domek na víkend, aneb menší stavení daleko od běžného ruchu velkoměsta, kam si jezdí odpočinout. Zahradničení je jednou z možností, jak kvalitně strávit víkend a zanechat za sebou nějakou tu parádu.




    Svou zahradu sice nemám a zřejmě ani nikdy mít nebudu, protože jsem tělem i duší měšťanka, ale je hezké obklopit se květinami i v bytě. Začala jsem tedy aranžovat svůj domov tak, abych se v něm cítila lépe pomocí květin. Nikdy jsem nebyla vyloženě pěstitel, nahradila jsem tedy květiny živé, či řezané za umělé. Světe div se, krása začala prostupovat každým místem, kde jsem květiny postavila. Miluji růže a také tulipány a umělé vypadají taktéž fantasticky. Sice mě francouzští zahradníci asi utrhnou hlavu, mě se tak líbí.

    Obklopte se květinami, stojí to za to. Pokud máte denně cestu okolo květinářství a nebo máte na lodžii místo pro pár truhlíků, zkuste si do života zasadit více barev. A pokud nejste na květiny, zkuste třeba bylinky, ze kterých můžete mít taktéž užitek, který projde žaludkem.


-Jana-

Žádné komentáře:

Okomentovat