04/06/2022

Škola pařížského šarmu, část 6.: Tón hlasu

 Zamysleli jste se někdy nad tím, jaký vliv má tón hlasu na to, jak vás okolí vnímá? Mluvíte nahlas a velmi zřetelně nebo tiše, že se k vám ostatní musí naklonit, aby vás lépe slyšeli? Jamie Cat Callanová má i na umění přednesu a tónu hlasu svůj názor, který se zformoval díky zkušenostem při pobytu s jejími francouzskými přáteli.

    Mluvit tak, abychom v ostatních vzbuzovali zájem nás poslouchat, je něco, co se dá naučit a dobře vycvičit. Jamie se toto umění chtěla naučit a proto chodila k učitelce přednesu, která s ní cvičila konverzaci a pokaždé schůzce se tak více a více blížila k francouzskému stylu mluvení a přednesu s tónem hlasu.



Níže se vám dostane několika rad, které při cvičení hlasu můžete vyzkoušet:

1. Zamyslete se nad tím, jakou barvu má váš hlas

Je vysoký, či hluboký? Jak působí na vás, když se slyšíte ve videu, nebo při poslechu svého zpěvu? Barva hlasu má velký význam, proto je pro začátek důležité se nad tím zamyslet a lépe sebe poznat.

2. Cvičte svůj hlas na diktafon nebo v hlasových zprávách

Pokud již více, jakou barvu hlasu máte a chcete to posunout dál, zkuste si nahrávat hlasové zprávy, nejprve pro sebe a pak i pro ostatní a zeptejte se svých známých na jejich zpětnou vazbu, ať víte, jak vás vnímají.

3. Uvádějte zkušenosti do praktického života

Jestliže už víte, jakou barvu hlasu máte a máte pozitivní ohlasy od známých, že jste se posunuli, vnímejte teď to, jak mluvíte v běžném životě, když nemáte hlas zkreslený zvukovými efekty z telefonu. Změny jistě uvidíte ihned, jelikož je to velký rozdíl.


Hlas někdy více prozradí o naší osobnosti, než například náš zevnějšek. Pokud jsme zrovna neměli svůj den a hlas zachrání naši vizáž, budou si nás lidé pamatovat jako ty milé s příjemným hlasem.


-Jana-

Žádné komentáře:

Okomentovat