17/07/2022

Škola pařížského šarmu, část 9.: Jak zahojit zlomené srdce

 Nic se nedá zlomit tak, jako srdce, přesně to zpívá ve své slavné písní Miley Cyrus. A má pravdu. Všechny části těla se dají přinejmenším nějak opravit, až na naše srdce, které si bude pamatovat všechny naše boly. 

    Přiblížím teď příběh Mimi, jež v krátké době několika let přišla o rodiče a mladého snoubence a její svět se zhroutil. Rozhodla se tomu odolat a sbalila kufry s jednosměrnou letenkou do Paříže, kde se setkala s naší milou autorkou knihy Jamie Cat Callan. Mimi bylo rozhodnutá, že si v Paříži vyčistí hlavu a odolá svodům záhadného Francouze, na kterého od svého příjezdu všude narážela. 


Ten ji neodbytně stále zval na večeře, drinky a čokoládu, ovšem ani to Mimi neobměkčilo. Až jednou, snad po stém pozvání na ulici, si Mimi uvědomila, že jí myšlenky na Francouze nedají spát. Slovo dalo slova, padla nějaká ta káva a několik schůzek a o rok a půl si to Mimi vykračovala po svatební síni a milého Francouze Jean-Pierrea si vzala. 

    Nedá se říci, že láska se dá vytloukat láskou, někdy to ale může být recept, který jako když najdete a bude vám jistě lépe. Asi každý hned nezamíříme do Paříže, ale stačí někdy vyrazit i do jiného města ve vaší rodné zemi, je to totiž skoro jako feng shui, změna místa, změna mysli. Vyzkoušíte to?

-Jana-

Žádné komentáře:

Okomentovat