09/09/2022

Drobné radosti života: Oslňující záře skla a porcelánu

 V dalším pokračování drobných radostí se objeví jedna libůstka, která je specifická především pro mě. Já jsem totiž posedlá sbíráním a nakupováním skleněných výrobků, především sklenic a misek s talíři. Sklo na mě působí fascinujícím způsobem, je to přírodní produkt, který je křehký a musíte s ním zacházet opatrně a dá se recyklovat způsobem, že vždy vznikne nový a krásný produkt.

    Zaměřila jsem se tedy na obchody, kde za super cenu můžete najít krásné kousky. K čemu však hezké skleněné nádobí může být dobré? Jedná se především o praktičnost, z něčeho jíst musíme, stejně tak i pít a proč si tento zážitek neudělat příjemnější? Estetika stolování je něco epesního, něco navíc, díky čemuž není jídlo a pití jen jídlo a pití.

1. Potten and Pannen, Staněk group, a.s.

Potten and Pannen je celosvětově uznávaná značky českých výrobků, v našem zájmu i mimo vybrané sklenice. Jejich originální zpracování nezná mezí. Cena sklenic na víno se pohybuje okolo 1.200,-, ale koupíte si za ně kvalitu. Hodí se skvěle k výročí nebo jako dar k jiné speciální příležitosti.



2. Dolce Vita, Lukáš Jabůrek

Do módy přišly sklenice s dnem, které není vypouklé. Naopak strany se vám rozvíjí jako luxusní květ. Cenou zde trochu přitvrdíme, za jednu sklenici zaplatíte 3.200,-, ale zážitek z pití? K nezaplacení.

3. Cibulák, Český porcelán Dubí

Kdo by neznal ty věhlasné krásné talíře s modrými motivy zeleniny, co vypadá jako cibule, ale je to vlastně granátové jablko? Jednou jsem měla tu čest z nich jíst a naprosto jsem si to užívala, jídlo vypadalo skvostně na tom modrém talíři. Příznivé je, že dezertní talíř si pořídíte za 227,-, což je pouhý zlomek jeho duševní hodnoty, tak jen honem koupit!

4. Tulip čajová souprava, Thun

Pro podávání čaje je luxusní čajová sada s konvicí a šálky, někdy seženete i II. jakost, takže ušetříte. Ale užijete si jedinečný moment výjimečnosti při popíjení.

5. Pokal, Ikea

Kdo by neznal klasické velké masivní sklenice Pokal, jež jsou ikonickým podpisem švédské nábytkářské firmy Ikea? Každý je snad měl doma, protože za zlomek ceny se hodí pro celou rodinu i jako dárek, nikdo jimi nepohrdne. 


Doufám, že si oblíbíte krásné sklo a porcelán jako já. Takže na zdraví!


-Jana-

Žádné komentáře:

Okomentovat