11/11/2022

Drobné radosti života: Luxusní jídlo

 Strava je tak důležitá pro zvládnutí dne, alespoň pro mě. Nedokážu si vlastně představit jinou slast, která by mi udělala den lepší, než si dát skutečně dobré jídlo. V dnešním článku budu psát o tom, jaké jídlo můžeme vyhledat, pokud chceme, aby nás potěšilo. 

Že láska prochází žaludkem, to je jisto jistá věc. Ženy i muži nabalují své lásky na báječné večeře, ať už je udělali sami nebo za ně zaplatili. V Pardubicích je tolik vynikajících míst, kde si koupit jídlo nebo kde se navečeřet, tak se s nimi pojďte seznámit:

1. Potrefená Husa

Za mě bezkonkurenčně číslo jedna mezi podniky v mých milovaných Pardubicích. Pokud jste ještě neslyšeli o vynikajícím hovězím po uruguajsku, máte co dohánět. Už u vchodu na vás čekají sliční číšníci, kteří vás usadí, ovšem vždy je prozíravé mít rezervaci dopředu, ať se nestane, že byste měli stůl u vchodu a třeba na vás táhlo, kdo dřív přijde, ten dřív mele. Menu je propracované, ale patří k těm skromnějším, protože si drží zásadu, že z kratšího menu si spíše vyberete. Potrefená Husa je v každém větším městě, působí jako frenčíza, tudíž v každé pobočce najdete i jiné menu. D9ky tomu se vám podnik vlastně neokouká a ochutnáte pak více chutí a vůní.

2. Nejen Dvorek

Tato restaurace je skutečně nejen dvorkem. V samotném srdci Pardubic ji naleznete tak pěkně zastrčenou. Svým věhlasem dohání výše zmíněnou Potrefenou Husu, ale více si zachovává punc restaurace, více než Husa, která působí více hospodsky. Jídelní lístek je samozřejmě úžasný. Pokud si potrpíte na maso, kvalitní zeleninu a dobré dezerty, jste zde na správném místě. Co se vinného lístku týče, nikdy v životě jsem neviděla lepší a více propracovaný, co do výběru vín. Za mě jsou rozhodně nejlahodnější vína červená, která mám skutečně vyzkoušena, ale i znalci bílého nebudou zklamáni.

3. Pardubický Pub

Doposud jsem zmiňovala hlavně restaurační zařízení určené převážně pro večerní konzumaci jídel. Nedá mi to a musím zmínit i Pardubický Pub, jakožto hospodu, co vaří ty nejlepší obědy. Pub patří k pardubickému pivovaru, dostane se vám zde tankového piva, různých druhů ležáků a vynikající bezové limonády. A jídlo? Mají zde ty nejlepší obědy na světě, bez přehánění. Jedná se samozřejmě o hospodu, proto zde najdete hlavně jídla, co nasytí ty pořádně mužské, ale za skvělé ceny, což se při dnešní drahotě rádo vidí. Proto neváhejte a zkuste sem zajít na oběd.


Jídlo bude vždycky moje srdcovka, nedá se jinak. Doufám, že i pro některé z vás je tento článek inspirací a možností, jak si rozšířit gastronomické obzory.


-Jana-


Žádné komentáře:

Okomentovat